DIABÈTICS TOTS UNITS
UN BLOC PER APRENDRE I INTERACTUAR EL COL•LECTIU DIABÈTIC.
lunes, 3 de junio de 2013
Alimentació
Taula de racions dels hidrats de carbó
Com tots sabem l’alimentació és un dels pilars fonamentals pel control de la diabetis.
L’increment de la glucosa dependrà de la quantitat d’hidrats de carbó que ingerim, així per poder dur un bon control hem de ser capaços de calcular la quantitat d’hidrats que ingerim a través del sistema d’intercanvis o de racions. Aquest sistema consisteix a dividir els aliments en porcions que aportin 10 gr d’hidrats de carbó, i cada porció representarà un ració.
Per facilitar aquest procés s’ha elaborat una taula dels diferents aliments especificant les racions i la mitja habitual de consum de cada aliment.
La persona diabètica tindrà la facilitat de calcular la quantitat d’hidrats de carbó que ingerirà i com a conseqüència administrar-se la dosis d’insulina necessària per metabolitzar els aliments.
RECORDA: Els diabètics podem menjar de tot d’una forma adequada i amb la seva mesura.
Per l’elaboració de la taula d’aliments s’han obtingut dades a partir de de les taules de composició publicades per la Universitat de Barcelona, la Associació Catalana de Diabetis (2005) i de la informació nutricional que apareix en el atiquetatge d’alguns aliments.
Per: Serafín Murillo, Dietista-nutricionista einvestigadordel CIBERDEM (hospital clínic de barcelona).
http://www.fundaciondiabetes.org/sabercomer/Articulos/pdf/TABLAHC.pdf
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Merci pel vostre interès i col.laboració.
Entrada antigua
Inicio
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Merci pel vostre interès i col.laboració.